Výborný oběd jen z 3 základních surovin: Najíte se za pár korun, jídlo je jednou dva hotové a je tak dobré, že nepotřebujete ani maso !

3913
Sdílejte

Cuketu si omyjeme, nakrájíme na kostky, nasolíme a necháme chvíli stát, aby pustila šťávu. Šťávu pak slijeme a cuketu jemně vyždímáme. Můžeme použít i lilek, jídlo bude stejně chutné. Na druhou pánev si dáme olej a podobně jako brambory opečeme i cuketu (nebo lilek). Necháme okapat na papírové utěrce, abychom se zbavili přebytečné mastnoty. Brambory smícháme s prolisovaným česnekem.

Recept pokračuje na další straně

Brambory osolíme, promícháme a ještě chvíli opékáme. Potom přidáme opečenou cuketu, opět promícháme a můžeme servírovat. Kopr si nasekáme nadrobno a posypeme jím hotové jídlo. Přejeme dobrou chuť!

https://youtu.be/Si05k7Q3WcU

 

 

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články