Pro své cuketové rolky budete potřebovat 4 vejce, 4 polévkové lžíce jogurtu (v případě, že chcete dietnější verzi, doporučuje se užít řecký nebo nízkotučný jogurt), 2 polévkové lžíce kukuřičné mouky, 3 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 3 špetky soli a 3 polévkové lžíce oleje. Co se týče cuket, doporučuje se střední cuketa
(cca 400–600 gramů), dále 200 gramů fermentovaného sýra, 100 gramů kuřecí prsní šunky a petržel.
Recept pokračuje na další straně
Celková doba přípravy je zhruba 2 hodiny, a to kvůli „odpočinutí“ hotové rolády v lednici těsně před tím, než půjde na stoly hostů. Čistá doba přípravy je však pouze cca 20-25 minut. Hravě tuto roládu zvládnou například děti.
Nezapomeňte na řádnou očistu Vašich rukou před samotnou přípravou
Že by si každý kuchař měl řádně umýt své ruce před přípravou pokrmu, není asi potřebné připomínat. Pojďme tedy na přípravu samotné rolády. Vejce, mouku, prášek do pečiva, olej a sůl řádně prokvrdlejte metličkou v připravené misce.
Dále pod tekoucím proudem vody umyjte cuketu, kterou následně oloupejte a nastrouhejte na tenké proužky. Potom proužky odložte do misky, posypte solí a vyčkejte minutu až dvě, dokud cuketa nepustí trochu vody. Tuto vodu odstraňte a proužky cukety přimíchejte do připravené báze na těsto. Celou směs potom ještě jednou pořádně promíchejte, aby v ní nebyly hrubky.