Postup:
Jako první si připravíme krém. Mléko si nalijeme do hrnce, přidáme mouku, škrob, žloutek a cukr. Dobře vymícháme mixérem a uvaříme hustý krém. Zašleháme vanilkový cukr s máslem a necháme chladnout přikryté potravinářskou fólií.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vodu, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a za stálého míchání uvaříme hladké plastické těsto. Potom ho odstavíme, necháme mírně vychladnout a po jednom do něj zašleháváme vajíčka, dokud není těsto kompaktní a dokud nemá správnou konzistenci. Potom ho naplníme do zdobícího sáčku a na plech pokrytý pečícím papírem formujeme podlouhlé koláčky.
Recept pokračuje na další straně
Pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 200 ° C asi 25 minut. Pozor, prvních 15 minut troubu neotvíráme! Každý kousek překrojíme na polovinu a naplníme krémem.
Nakonec si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, jednu stranu každého zákusku namočíme do této polevy a pak si čokoládou naplníme zdobící pytlík a ozdobíme. Můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!