Tento recept si pekaři střeží : Nejlepší kynuté těsto na světě – ohromně vláčné a tak výborné, že k jiným receptům se už nevrátíte!

36296
Sdílejte

Postup:

Pokud požíváte čerstvé droždí, klasicky si připravíme kvásek z trochy vlažného mléka, cukru a droždí. Počkáme, dokud kvásek vyjde a následně smícháme s ostatními přísadami.


Pokud používáte sušené droždí, postup je ještě jednodušší. Ze surovin si zamícháme těsto tak, že přidáme všechny suroviny a nakonec přidáváme mléko, které musí být vlažné. Těsto poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě cca. 45 minut.

Potom z těsta můžete připravit dobroty podle své chuti – prvotřídní záviny, buchty, koláče, nebo například i skvělou pizzu či slané šneky.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články