Pribináček bábovka, kterou milujeme: Nejlepší dezert ke kávičce, voní z ní celá kuchyň !

37884
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Prosejte mouku do mísy, přidej sůl a prášek do pečiva. Změklé máslo utřeme s cukry do krému . Postupně přidávejte vejce jedno za druhým. Potom vmíchej pribináčky, postupně přidávejte sypkou směs a bílý jogurt.

Ovoce smíchej s cukrem a moukou (pokud nepoužíváte ovoce, případně používáte jen oříšky nebo čokoládu, tento krok můžete vynechat).

Recept pokračuje na další straně

Vymažte formu máslem a vysypte moukou. Polovinu těsta nalijte do formy. Navrch rovnoměrně rozložte ovoce, případně jinou náplň. A zakončete zbytkem těsta.

Pečte ideálně v páře při 150 ° C dozlatova (v klasické troubě pečte při 170 ° C), asi 40 minut. Že je bábovka uvnitř upečená poznáte klasicky testem párátkem. Upečenou bábovku nechte na mřížce chvilku chladnout.

Pak ji ještě teplou vyklopte a můžeš ji zlehka posypat práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články