Když jim řekla, že bude mrkvová pomazánka, ohrnuli nos. Po jednom ochutnání se nestačili olizovat až za ušima. Takovou lahůdku už dlouho nejedli!

2652
Sdílejte

Nakoupili jste moc mrkve, nebo jste šťastní majitelé bohaté úrody z vlastní zahrádky? Ať už tak, či tak, dnes vám přinášíme tip, jak takovou šťavnatou mrkvičku dobře použít. Připravte z ní zdravou a lahodou pomazánku. Pikantní chuť jí dodá čerstvý křen. Dopřejte si tuto vitamínovou bombu a nemoci z nachlazení u vás nemají šanci!

Ingredience

  • 300 g mrkve
  • 50 g čerstvého křenu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • cukr, sůl, pepř dle chuti

Pracovní postup

Mrkev a křen očistěte a nastrouhejte na jemno. Jarní cibulku nasekejte. Dejte do mísy a dobře promíchejte s jogurtem.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články