Když jim řekla, že bude mrkvová pomazánka, ohrnuli nos. Po jednom ochutnání se nestačili olizovat až za ušima. Takovou lahůdku už dlouho nejedli!

2552
Sdílejte

Nakoupili jste moc mrkve, nebo jste šťastní majitelé bohaté úrody z vlastní zahrádky? Ať už tak, či tak, dnes vám přinášíme tip, jak takovou šťavnatou mrkvičku dobře použít. Připravte z ní zdravou a lahodou pomazánku. Pikantní chuť jí dodá čerstvý křen. Dopřejte si tuto vitamínovou bombu a nemoci z nachlazení u vás nemají šanci!

Ingredience

  • 300 g mrkve
  • 50 g čerstvého křenu
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 jarní cibulka
  • citronová šťáva
  • cukr, sůl, pepř dle chuti

Pracovní postup

Mrkev a křen očistěte a nastrouhejte na jemno. Jarní cibulku nasekejte. Dejte do mísy a dobře promíchejte s jogurtem.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články