Hrníčkové křehké rohlíky z kysané smetany s jablečnou nádivkou: Nejlepší pečivo pod sluncem !

113541
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Mouku prosejeme, přidáme cukr, sůl, vajíčka, zakysanou smetanu, nastrouhanou citronovou kůru. Do vlažného mléka dáme 1 PL cukru, 2 lžíce mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek. Vykynutý kvásek přidáme k mouce a také rozpuštěné máslo.

Rukou vypracujeme hladké těsto, které je lepivé, netřeba se bát, vždy ruku pomoučníme. Mícháme alespoň 10 minut, dáme na teplé místo vykynout.

Zatím si připravíme náplně: jablka nastrouháme, smícháme s cukrem a skořicí. Na ořechovou zalijeme ořechy horkým mlékem, přidáme cukr. Stejně postupujeme i při makové náplni.

Recept pokračuje na další straně

Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozdělíme na 8 bochníků. Následně rozdělíme na menší bochníky, z nichž uděláme 3-4 menší bochníky.

Každý bochník rozválíme do kruhu. Tvořítkem nebo nožem provedeme zářezy ve vrchní polovině cesta. Na spodní stranu dáme nádivku. Jablka pomocí lžíce zbavíme šťávy, aby nám netekla při pečení.

Srolujeme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Žloutky rozmícháme s mlékem, rozšleháme a potřeme rohlíky. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme 20-25 minut do zlatova.

 

Kam dál?

FIT salát plný chuti: Bez majonézy, bez zbytečných kalorií – ideální při dietě!

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Další články