Smíchala pudink se šlehačkou a posypala to čokoládou. Za 10 minut servírovala dezert, jaký jste ještě zaručeně nejedli!

5403
Sdílejte

Dnes přinášíme tip na luxusní dezert pro všechny milovníky šlehačky a pudinku. Nechybí ani bohatá porce lahodné čokolády. Dezert vypadá složitě, ale opak je pravdou. Připraví ho i naprostý začátečník. Tento zákusek je důkazem, že v jednoduchosti je síla. Nečekejte na neděli a překvapte své milované touto lahůdkou už dnes.

Ingredience na 4 porce

  • 1 balíček smetanovo-vanilkového pudinku
  • 1 polévková lžíce krupicového cukru
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 – 5 polévkových lžic rumu
  • 75 – 100 g hořké čokolády
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček ztužovače šlehačky

Postup práce

Pudink uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Občas promíchejte, aby se netvořila kůže.

Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem, čokoládu nastrouhejte nahrubo. Asi 1/3 hotové šlehačky odložte stranou, do zbytku přimíchejte část nastrouhané čokolády. Odloženou šlehačku a část čokolády potřebujete na dozdobení dezertu.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články