Dnes přinášíme tip na luxusní dezert pro všechny milovníky šlehačky a pudinku. Nechybí ani bohatá porce lahodné čokolády. Dezert vypadá složitě, ale opak je pravdou. Připraví ho i naprostý začátečník. Tento zákusek je důkazem, že v jednoduchosti je síla. Nečekejte na neděli a překvapte své milované touto lahůdkou už dnes.
Ingredience na 4 porce
- 1 balíček smetanovo-vanilkového pudinku
- 1 polévková lžíce krupicového cukru
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 – 5 polévkových lžic rumu
- 75 – 100 g hořké čokolády
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček ztužovače šlehačky
Postup práce
Pudink uvařte dle návodu a nechte vychladnout. Občas promíchejte, aby se netvořila kůže.
Vychlazenou smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem, čokoládu nastrouhejte nahrubo. Asi 1/3 hotové šlehačky odložte stranou, do zbytku přimíchejte část nastrouhané čokolády. Odloženou šlehačku a část čokolády potřebujete na dozdobení dezertu.