Cikánské placky: Geniální jídlo za levný peníz, se kterým budete sklízet úspěch !

58611
Sdílejte


Mouku prosejeme a část smícháme se sodou, solí, cukrem, vejcem, zakysanou smetanou, rostlinným olejem.

Hmotu dobře promíchané a přidáme kefír při pokojové teplotě. Uhněteme těsto.

Tip : mouku přidávejte po částech, těsto by mělo být měkké a nelepivé, takže můžete použít méně mouky jako já.

Těsto dáme do sáčku a dáme na 30 minut do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Těsto rozdělíme na porce na kuličky, vyválíme válečkem a opečeme na rostlinném oleji .

Pokud děláte placky s náplní, pak těsto vyválejte na tenko, vyložte nádivku, zabalte a vyválejte válečkem.

Vezměte si libovolnou náplň podle svých představ a kefír lze nahradit přírodním jogurtem nebo zakysanou smetanou.

zdroj : souspark

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články