Větrník jako dort: nejlahodnější dezert pod sluncem, lepší nemají ani v cukrárně !

14913
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Do těsta jedno po druhém zašleháme vejce.

Těsto rozdělíme na polovinu. Připravíme si formu, na dno uložíme pečící papír a natřeme první polovinu těsta. Pečte v troubě na 190 stupňů asi 25 minut.

Recept pokračuje na další straně

Stejně upečeme i druhou polovinu těsta a necháme vychladnout.

Nakonec vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem.

Na první polovinu těsta navrstvíme krém, přiložíme druhou polovinu těsta a posypeme cukrem.

Podáváme vychlazené.

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články