U Tišnova vykolejila část rychlíku z Prahy se 150 cestujícími, podle prvních informací je na místě 13 zraněných

1918
Sdílejte

Ve čtvrtek po 9 hodině ráno u Tišnova vykolejil rychlík R975 Vysočina jedoucí z Prahy do Brna. Vykolejily poslední dva vagony, nejsou ale převrácené. Na místo dorazily záchranné složky.Jak se nakonec ukázalo, nehoda se naštěstí obešla bez zranění cestujících.

Škoda půjde do milionů

„Zranění na místě nejsou. Škody jsou ale velké, v řádu milionů korun,“ shrnul Drápal. O příčinách vykolejení odmítl spekulovat.

„Technici právě dorazili na místo a zjišťují, co se stalo,“ dodal. Podle železničářů vykolejily vozy zřejmě kvůli technické závadě na výhybce nebo podvozku vagonu.

Rychlík R975 Vysočina vyjel z Prahy v 6.04, do Brna měl dorazit v 9.28 hodin.

Policie: Nehoda bez zranění

„Podle informací, které zatím máme, by se měla nehoda obejít bez větších zranění i škod,“ potvrdil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb. Na místo zamířily sanitky, hasiči Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) i policisté. Obavy z vážných následků nehody se naštěstí nepotvrdily.

„Událost jsme po ohlášení brali jako mimořádnou, vyslali jsme na místo čtyři posádky včetně letecké. Ukázalo se, že při nehodě nedošlo k vážným zraněním. Nikoho jsme na místě neošetřovali,“ potvrdila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Kam dál?

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Další články