Prudce žravé pagáčky se sýrem a bramborami, které jdou u nás na dračku: Lehké jako pírko a zůstanou měkkoučké i třetí den !

4269
Sdílejte

trochu smetany (pokud je to nutné)

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Ve větší míse si smícháme sýr, mouku s droždím, máslo, vejce, popučené brambory, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby přidáme trochu smetany. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeložíme a necháme přikryté nakynout asi 20 minut.

Znovu vyválíme a sklenicí vykrajujeme kulaté pagáčky, které klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo bavlněnou utěrkou a necháme podkynout ještě asi 20 minut na teplém místě. Vaječný žloutek si rozmícháme a potřeme jím vrch pagáčků. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C dozlatova.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články