Prudce žravé pagáčky se sýrem a bramborami, které jdou u nás na dračku: Lehké jako pírko a zůstanou měkkoučké i třetí den !

4019
Sdílejte

trochu smetany (pokud je to nutné)

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Ve větší míse si smícháme sýr, mouku s droždím, máslo, vejce, popučené brambory, sůl a vypracujeme těsto. V případě potřeby přidáme trochu smetany. Těsto vyválíme na pomoučeném vále, přeložíme a necháme přikryté nakynout asi 20 minut.

Znovu vyválíme a sklenicí vykrajujeme kulaté pagáčky, které klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo bavlněnou utěrkou a necháme podkynout ještě asi 20 minut na teplém místě. Vaječný žloutek si rozmícháme a potřeme jím vrch pagáčků. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C dozlatova.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články