Mega chutná broskvová dort, která se nepeče: Takové recepty miluji – žádná práce a šťastná je celá rodina !

9736
Sdílejte

Postup:

Sušenky si umeleme, zalijeme rozpuštěným máslem a vymícháme drobivé těsto. Boky dortové formy si vyložíme pečícím papírem a lžičkou namačkáme sušenkové těsto. Následně ještě utlačíme pomocí poháru.

Broskve si oloupeme, nakrájíme na malé kousky a 150 g rozmixujeme na pyré. Želatinu zalijeme 100 ml vody a necháme nabobtnat. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme moučkový cukr, řecký jogurt, kondenzované mléko, broskvové pyré a vše spolu důkladně vyšleháme.

Recept pokračuje na další straně

Nabobtnalou želatinu si zahřejeme na mírném ohni a následně zašleháme mixérem do krému. Přidáme kousky broskví a jemně promícháme. Navrstvíme na sušenkové těsto a povrch uhladíme špachtlí.

Přikryjeme potravinářskou fólií a odložíme na 4 hodiny do chladničky. Po uplynutí této doby složíme boky formy a vyšleháme si 150 ml smetany s cukrem. Šlehačku si naplníme do cukrářského sáčku a dort ozdobíme šlehačkou a kousky broskví. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články