Hřib, který je zabiják rakoviny, najdete ho na každém rohu.V lese ho však nikdo nesbírá

128174
Sdílejte

Taho houba je neoblíbená, lidé ji nesbírají, ale přitom se řadí k houbám, které mají doslova zázračné účinky. Jde o hřib žlučník(hořčák), který je přesnou kopií »praváka«. I když jeho požití může pokrm dost zkazit, pokud jde o jeho léčebné účinky, jde o »zabijáka« rakoviny.

Kdo zná vlastnosti hořčáka, moc dobře ví, že je rychlou pomocí při žaludečních nevolnostech či dokonce při průjmu. Dá se tak zařadit do domácí lékárničky. Hořčák stačí usušit a rozdrtit nebo rozemlít. Po polknutí byť malého množství prášku je chuť výrazně hořká, lze ale práškem naplnit želatinové kapsle, které se dají koupit v lékárně.

Kam dál?

Dětská lékařka přináší pět praktických rad, jak snížit nemocnost dětí během zimy

Chřipka je virové onemocnění, které postihuje dýchací cesty. Abychom tělu pomohli se s touto infekcí co nejlépe vypořádat měli bychom jíst…

Každý desátý člověk trpí syndromem neklidných nohou. Může souviset s jinou nemocí. Jak ho poznat…

Pokud chcete, aby vaše imunita byla silnější a psychika odolnější, tak pečujte o střeva. I malé změny přinesou skvělé výsledky

Alkohol je tichý zabiják a zkracuje nám život bez ohledu na množství. I příležitostná konzumace nám škodí víc, než si myslíme

Další články