Smíchala turka s kardamomem a dala to do lednice. Druhý den servírovala takovou delikatesu, jakou si nedáte ani v té nejdražší kavárně.

2134
Sdílejte

Káva je lahodný nápoj, který milují snad všichni. Někdo má rád kávu zrnkovou, jiný instantní a každý má svou oblíbenou značku. V chladných měsících chutná nejlépe horká s kapkou alkoholu, v létě zase letí káva ledová. A protože právě začíná parné období, přinášíme vám recept na „cold brew,“ což znamená louhování za studena. Získáte luxusní ledové latté, jaké jste ještě nepili!

Ingredience 4 porce

  • 40 g mleté kávy
  • 4 špetky mletého kardamomu
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce čekankového sirupu
  • 12 kostek ledu

Pracovní postup

Čerstvě pomletou kávu nasypte do uzavíratelné sklenice, přidejte kardamom a dobře promíchejte. Zalijte 50 ml studené vody, opět promíchejte a sklenici zavřete. Směs vložte do lednice na 12 až 24 hodin podle toho, jak silnou kávu máte rádi. Druhý den přeceďte přes jemné plátýnko nebo husté sítko.

Kam dál?

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Další články