Naprosto božské tvarohové šátečky bez kynutí. Nadýchané A chutnají úplně jako z kynutého těsta

28472
Sdílejte

Pokračování na další straně

POSTUP :

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci krystalu a 1 lžíci hladké mouky, důkladně rozmícháme a necháme vzejít kvásek.

V míse vyšleháme máslo se zbývajícími 2 lžícemi cukru a vejci, přilijeme vyplývající kvásek a přidáme mouku se solí a práškem do pečiva.

Pokračování na další straně

Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které ihned bez dalšího kynutí rozdělíme na dvě části, aby se nám lépe vyvaloval, vyválíme asi na tloušťku 0,5cm, rozkrájíme na čtverce, naplníme, protilehlé cípy potřeme rozšlehaným vejcem a dobře spojíme.

Šatičky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme asi 20-25 minut na 180 stupňů. Z tohoto množství jsem upekla 18 větších šátečků (1 a 1/2 plechu), ale záleží na velikosti.
Ještě horké potřela rumem, aby pěkně voněly.Dobrou chuť

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články