Věříte, že příprava tohoto na první pohled složitého koláče je ve skutečnosti naprosto jednoduchá? Dokonce nesáhnete ani hluboko do kapsy, abyste pořídili suroviny. Tento koláč je tak jednoduchý, že jej zvládne i naprostý začátečník. Jemná chuť, rozplývající se těsto a jemný tvarohový krém si vychutnáte u kávy, nebo i jen tak samotný.
Ingredience
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 120 g másla
- 3 polévkové lžíce cukru
- 20 g kvasnic
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 dl mléka dle potřeby (a dále mléko dle potřeby)
- špetka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- 6 dkg rozpuštěného másla
- šlehačka (na potření)
Krém
- 750 g tvarohu
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 150 g cukru
- 3 žloutky
- 3 lžíce strouhanky
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 6 vaječných bílků
- 1 sáček vanilkového cukru
- strouhaná kůra z 1 citronu
Pracovní postup
Udělejte kvásek. V 1 dl vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte 1 lžíci cukru a špetku soli. Zamíchejte a nechejte na teplém místě vzejít.