Francie, Itálie a Řecko se potápí! Záplavy v Benátkách byly jen začátkem kritické situace

3358
Sdílejte

Řecko

V Řecku byli zabiti čtyři lidé. Vodní proudy zasáhly západní část země silné srážky způsobující sesuvy půdy, záplavy a narušení dopravy. První dvě oběti se utopily za úsvitu v pondělí, když plachetnice potopila v přístavu v Antiriu během bouře a silného deště. 

Dvě ženy později zemřely v pondělí, když se bouře dostala na ostrovy ve východním Egejském moři. Jeden z nich se utopil na ostrově Kos, druhý zůstal v místnosti, která byla v suterénu budovy a byla zaplavena. Rozpadla se také dálnice spojující Atény s přístavním městem Patras.

Itálie

Nejvíce postiženým regionem v Itálii byla Alessandria na jihu Turína, kde bylo evakuováno 200 lidí a 600 zůstalo bez dozoru . Podle italských médií byla jedna žena zabita. Dalších 500 lidí bylo evakuováno dále na sever v údolí Aosta, kde byly silnice kvůli nebezpečí lavin uzavřeny. Poté, co řeka Bomida zametla auto, byla v severní Itálii nalezena mrtvá. Záchranáři také hledají potenciální oběti poté, co sesuv půdy seskočil část zvýšené silnice poblíž zatopeného města Savona.

Kam dál?

Lidé vymření neuniknou. Kdy k tomu má dojít zjistili vědci. Nezachrání nás ani konec fosilních paliv

Tlak na Ukrajince, aby se vrátili do své vlasti a bojovali, se stupňuje : „Nemohu zabíjet“

Průzkum odhalil , že až třetina Čechů, by si přála návrat totalitního režimu. Slováci jsou na tom ještě hůře

Čtyřměsíční kojenec skončil v kómatu poté, co ho babička krmila umělým mlékem s příměsí vína

V romské osadě došlo k násilnému střetu mezi dvěma rodinami. Členové měli útočit dřevěnými kůly, jeden muž skončil v kómatu

Další články