MIMOŘÁDNÉ ONLINE : Extrémně silné zemětřesení v Turecku: Tragédii nepřežily stovky lidí, zraněných jsou tisíce

8433
Sdílejte

Ankara – V noci na pondělí nastalo na jihovýchodě Turecka nedaleko hranice se Sýrií obrovské zemětřesení.

Otřesy s magnitudou 7,8 zničily mnohé budovy na obou stranách hranice a vystrašení obyvatelé vybíhali do zasněžených ulic během studené zimní noci. Zranění utrpěly stovky osob a očekává se, že počet obětí se ještě zvýší, informuje agentura AP.

9:31 – Italská civilní obrana vydala v pondělí večer varování před tsunami a doporučila odsunout se od pobřeží. Za několik hodin úřady varování stáhly. Kolem 6:30 se z opatrnosti vlaková doprava zastavila v regionech Kalábrie a Apulie a také na ostrově Sicílie, ale o něco později byla obnovena.

9:25 – Italská civilní obrana nabídla svou pomoc po ničivém zemětřesení v Turecku a Sýrii. Oznámila to italská vláda v pondělí ráno v Římě. Premiérka Giorgia Meloniová neustále sleduje situaci v oblasti katastrofy a vyjadřuje soustrast postiženým.

9:22 – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadřuje soustrast tureckému prezidentovi Recepu Tayyipu Erdoganovi a postiženým lidem. „Vším postiženým přeji brzké uzdravení. V tomto těžkém období budeme stát u tureckého lidu.“ Ukrajina je připravena poskytnout pomoc k překonání následků katastrofy.

Kam dál?

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Další články