Přikryjeme a necháme kynout do zdvojnásobení.
Když vykyne, vymíchám těsto, vytvaruji z něj hrubší válec a nožem nakrájím asi 25 stejných plátků. Nechám 10 minut odležet, poté plátky vyválím na 33 cm dlouhé tyčinky, vytvaruji z nich preclíky a dám na plech. Potřu žloutkem smíchaným s pár kapkami mléka. Může se posypat hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Nechám kynout 10 minut, potom zapnu troubu na 220 stupňů a preclíky upeču dozlatova cca. za 15 minut. Chcete-li upéct úplně křupavé preclíky, pečte je při nižší teplotě (180-200 stupňů) déle (20-25 minut).
Kam dál?
- Na večírku vázla nálada. Tak vzala mátu, limetku a cukr. Všechno smíchala ve džbánu a zalila to rumem. Takové osvěžení ještě nezažili!
- Měkké domácí sušenky ze 3 přísad (BEZ MOUKY a jen za 10 minut): Peču už třetí dávku !
- Připravila báječnou nádivku s ořechů, naplnila kuřecí maso a zalila to vínem. Za 20 minut vyčarovala delikatesní oběd. Rodina se olizovala ještě týden.
- Domácí Raffaello, které chutná lépe než to z obchodu! Recept, za který dám ruku do ohně!