Křupavé preclíky, kterým neodoláte !

1918
Sdílejte

Přikryjeme a necháme kynout do zdvojnásobení.
Když vykyne, vymíchám těsto, vytvaruji z něj hrubší válec a nožem nakrájím asi 25 stejných plátků. Nechám 10 minut odležet, poté plátky vyválím na 33 cm dlouhé tyčinky, vytvaruji z nich preclíky a dám na plech. Potřu žloutkem smíchaným s pár kapkami mléka. Může se posypat hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Nechám kynout 10 minut, potom zapnu troubu na 220 stupňů a preclíky upeču dozlatova cca. za 15 minut. Chcete-li upéct úplně křupavé preclíky, pečte je při nižší teplotě (180-200 stupňů) déle (20-25 minut).

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články