Skvělé Balkánské řezy, kterým se těžko odolává !

4994
Sdílejte

Postup:
1. Bílky oddělíme od žloutků, k bílkům přidáme vodu (sníh bude nadýchanější a bude ho o trošinku více), chvilku prošleháme.
2. Přidáme polovinu cukru, opět chvilku prošleháme, přidáme zbylý cukr, spolu s vanilkovým a vyšleháme tuhý sníh.
3. Přidáváme po jednom žloutku, pokaždé lehce prošleháme, zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (přidáváme po lžících), vylijeme na máslem vymazaný a pomoučený plech, zarovnáme a upečeme dorůžova při teplotě 170° C, přibližně. Piškot nebude příliš vysoký, proto nedoporučuji na větší plech, já jsem použila plech o rozměrech (spodek) 27×37 cm.
4. Necháme chvilku vychladnout, vršek piškotu můžete opatrně stáhnout (já jsem to přidala do 1. nádivky), nádivka se tak nebude odlepovat od korpusu plát natřeme silnější vrstvou meruňkového džemu. Do misky si nachystáme meruňky, pořádně je protlačíme (nebo zmixujeme – ale ne úplně na kaši).
5. Náplň 1: Piškoty potlučeme, můžete si přidat i zbytky z plátu, přidáme prolisované meruňky, pomleté ​​ořechy, 5 lžíc kakaa (v orig. receptu jsou uvedeny 3 lžíce kakaa a 50 g nastrouhané čokolády na vaření) šťávu, rum (v receptu uvádí 8 lžic rumu, já jsem dala jen 5, vychází to na 0,5 dl), vše spolu smícháme, navrstvíme na korpus a rozetřeme.

Recept pokračuje na další straně

6. Uvaříme si krémovou nádivku : Asi do 3 dl mléka (z uvedeného množství) přidáme cukr a vanilkový cukr, přivedeme k varu, ve zbylých 2 dl mléka utřeme Zlaté klasy, vlijeme do vařícího mléka a uvaříme na hustou kaši. Zakryjeme poklicí a občas promícháme. Já jsem si máslo vmíchala až druhý den ráno – krém ze Zlatých klasů jsem nechala vychladnout a zakrytý odložila do chladničky. Pokud byste chtěli nádivku více máslovou – v receptu je uveden 1 a 1/2 hrnku mléka – tj. 375 ml, 1 a 1/2 balíčku Zlatého klasu, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr ag másla, ale my máme rádi více krémové, proto jsem uvedla i více mléka a dva balíčky Zlatého klasu.
7. Máslo necháme změknout, utřeme, po lžících přidáváme ke krému (nebo opačně, než jste zvyklí) a pokaždé pořádně prošleháme. Výsledný krém má být jako šlehačka.
8. Krémovou nádivku natřeme na 1. nádivku, zarovnáme, a polijeme čokoládovou polevou. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a Ceru. Přidáme necelou lžičku oleje, kastrol vyjmeme, polevu necháme chvilku vychladnout a rozetřeme na koláč.
9. Necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.
*Dobrou chuť*

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články