Nejlepší recept na moravské koláče jaké jste kdy jedli: Těsto je vláčné a měkoučké jako obláček !

14652
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
1. Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek. Vařečkou utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Do misky nasypeme zbylé sypké přísady – mouku a sůl, následně přimícháme žloutkovo-máslovou směs, kůru a kvásek.
2. Nakonec do směsi vmícháme šlehačku, kterou jsme si vyšlehali ze smetany. Těsto mícháme alespoň 5 minut, poté ho přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě – stačí 3/4 hodinky.
3. Vykynuté těsto rozválíme na plát hrubý asi ½ cm a nakrájíme ho na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme 1 lžičku náplně a vyformujeme do tvaru kuličky. Ukládáme na plech vymazaný tukem tak, aby byl spoj těsta na spodní straně.
4. Do středu každé kuličky uděláme důlek a potřeme celý povrch rozšlehaným vejcem. Potom do jamky ještě navrstvíme makovou nebo povidlovou, tvarohovou či ořechovou náplň a než se trouba zahřeje, necháme ještě 15 minut odpočinout. Potom vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Přejeme vám dobrou chuť!

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články