Česko v slzách : Zemřel Josef Abrhám (†82). Svojí milovanou Libuši Šafránkovou (†69) přežil o 11 měsíců

2274
Sdílejte

Přestože na televizních obrazovkách ztvárnil Abrhám celou řadu postav, všichni si jej okamžitě vybaví ve dvou rolích, jimž svou tvář propůjčil asi nejvýrazněji: jako doktora Blažeje z Nemocnice na kraji města, a jako podvodníčka Vránu z komedie Vrchní, prchni!.

Přelétavého doktora, posléze i primáře Arnošta Blažeje, co nedokázal odolat šarmu ztepilé zdravotní sestry Iny, anebo vykutáleného knihkupce Dalibora Vránu, jenž byl, stejně jako lékař z borské nemocnice, milovníkem krásných žen, mu už nejspíš nikdo neodpáře. Jejich představitel Josef Abrhám, to měl přitom se svými hrdiny ve skutečném životě jen pramálo společného. Celý život strávil po boku jedné manželky, filmové Popelky Libuše Šafránkové. Jeho nejmilejším koníčkem pak navíc nebyla hra na housle, ale na klavír. A fotografování.

Sedmdesátá léta přinesla Partii krásného dragouna (1970), Holku na zabití (1975) a svěrákovskou komedii Marečku, podejte mi pero!.

Kam dál?

Agáta Hanychová prozradila další zajímavé detaily o svém majetku. Je z ní opravdu bohatá holka řekl….

Malý Matyas (2) má závažné genetické onemocnění Rettův syndrom. Necítí bolest, rodiče prosí veřejnost o pomoc

Sázka na šéfa Primě nevyšla : Pohlreichovo grilování se ukázalo jako propadák!

Agáta Hanychová přiznala, že myslí i na svoji smrt a prozradila, že si nechala sepsat poslední závěť : Dům a peníze chce odkázat…

Eva Pavlová truchlí nad ztrátou své milované kočky Micky

Další články