Tento hlavolam zvládne úspěšně jen 1 % populace. Otestujte si svůj postřeh a zkuste na obrázku najít červené šipky

3089
Sdílejte

Trocha historických zajímavostí
Hra v šipky se zrodila v anglických hostincích, kde si hosté užívali pintu piva s přáteli a při tom mířili na terč. Jak se obliba hry stupňovala, vášniví hráči posouvali šipky na další úrovně. Tak se staly jednou z prvních oficiálně ustanovených her – šipkařské ligy existovaly zřejmě už před první světovou válkou. Svoje místo má v historii hlavně truhlář Brian Gamlin, který vynalezl číslování terče, které je platné dodnes. Tady máte řešení rébusu.

Velmi dlouho trvala debata ohledně toho, jestli šipky vůbec uznat jako sportovní disciplínu. Vzhledem k tomu, že šlo hlavně o neformální a příležitostnou záležitost hranou po hospodách, považovali je mnozí prostě jen za hru. Nicméně nelze opomenout, že tato hra má svou federaci, oficiální turnaje a také elitní hráče soupeřící o velké sumy. V roce 2005 pak Sports England oficiálně udělil šipkám sportovní status.

Kam dál?

Jak funguje váš mozek ? Zákeřná optická iluze dokáže odhalit jak na tom jste. Zjistit byste to měli podle zvířete, které dokážete rozpoznat ve spleti černobílých vzorů

Test: Vyberte si jeden pár bot a zjistěte, čím jste výjimečná !

Ani vysokoškoláci nemohou na této fotografii najít vetřelce. Pouze 6 % našlo do 5 sekund odpověď

Logický úkol, který se na první pohled zdá snadný, ale není!

Rozhodněte se, který lapač snů se vám líbí nejvíce, abyste zjistili, co přinese budoucnost

Další články