Tento hlavolam zvládne úspěšně jen 1 % populace. Otestujte si svůj postřeh a zkuste na obrázku najít červené šipky

3100
Sdílejte

Šipky, kam se jen podíváš
Tak jako každý jiný sport jsou i šipky plné zajímavostí. Existuje například celých 3 944 kombinací, jak zavřít na 9 šipek 501 leg. Dne 13. října 1984 dokázal John Lowe poprvé zavřít na 9 šipek před televizními kamerami a vyhrál ohromujících 100 000 liber. Tato částka byla 10násobkem odměny vítěze mistrovství světa ve stejném roce. Pokud dnes zavřete na 9 šipek, pak získáte 25 000 liber, vítěz mistrovství světa získá 500 000 liber. A teď ty šipky.

V roce 1977 se konalo exhibiční utkání mezi tehdejší světovou jedničkou Alanem Evansem a boxerem Muhammadem Ali. Evans měl tehdy handicap v tom, že se mu počítaly do skóre jen šipky trefené do triplu (trojnásobku hodnoty segmentu). Vítězem se stal Ali, který trefil střed. Phil Taylor trénoval až do večera a dokud netrefil 180, nešel spát a stále házel. Michael van Gerwen se stal oficiálně šipkovým milionářem v říjnu 2013.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Jak funguje váš mozek ? Zákeřná optická iluze dokáže odhalit jak na tom jste. Zjistit byste to měli podle zvířete, které dokážete rozpoznat ve spleti černobílých vzorů

Test: Vyberte si jeden pár bot a zjistěte, čím jste výjimečná !

Ani vysokoškoláci nemohou na této fotografii najít vetřelce. Pouze 6 % našlo do 5 sekund odpověď

Logický úkol, který se na první pohled zdá snadný, ale není!

Rozhodněte se, který lapač snů se vám líbí nejvíce, abyste zjistili, co přinese budoucnost

Další články