Na obrázku je skryté číslo. Jen malá skupina lidí ho dokáže správně poznat bez nápovědy

12210
Sdílejte

Nedávno se na internetu objevil obrázek, který zobrazuje spirálu z černobílých pruhů. Trik spočívá v tom, že uprostřed tohoto obrázku je uvedené číslo a vy musíte správně říci, o které číslo jde. Řešení však není vůbec zřejmé, a to i přes to, že se vám na první pohled může zdát opak. Obrazce spolu s černobílou barvou totiž dokážou zmást váš mozek, což vede k tomu, že se vám při každém pohledu na obrázek bude zobrazovat číslo jiné. Co na něm vidíte vy?

A jaká je tedy správná odpověď? Uživatelé na internetu se ve většině případů přikláněli k tomu, že je na obrázku číslo 528 – to je však špatné řešení. Když se totiž podíváte blíže a chvíli se zakoukáte doleva, do středu a pak doprava, uvidíte, že číslo je mnohem delší, tedy přesněji jde o číslo 3452839. Pokud jste se zmýlili, nemusíte se ničeho bát, jde především o zábavu a o to, abyste svůj mozek jednou za čas procvičili. Podle odborníků bychom si měli tímto způsobem lámat hlavu mnohem častěji.

 

Kam dál?

Jak funguje váš mozek ? Zákeřná optická iluze dokáže odhalit jak na tom jste. Zjistit byste to měli podle zvířete, které dokážete rozpoznat ve spleti černobílých vzorů

Test: Vyberte si jeden pár bot a zjistěte, čím jste výjimečná !

Ani vysokoškoláci nemohou na této fotografii najít vetřelce. Pouze 6 % našlo do 5 sekund odpověď

Logický úkol, který se na první pohled zdá snadný, ale není!

Rozhodněte se, který lapač snů se vám líbí nejvíce, abyste zjistili, co přinese budoucnost

Další články