Nový tah prince Harryho : Bude tohle pro královnu poslední kapka ?

2076
Sdílejte

Velkou Británií rezonuje rozruch kolem prince Harryho, který je nespokojen s rozhodnutím ministerstva vnitra a vyhrožuje dokonce soudem.

Syn prince Charlese a lady Diany se vzdal své role člena královské rodiny v roce 2020. Spolu s americkou manželkou Meghan, synem Archiem a dcerou Lilibet nyní žijí v kalifornském Montecitu. Jejich vztahy s královskou rodinou jsou napjaté, olej do ohně přidalo například interview manželů s moderátorkou Oprah Winfrey.

Harry nejnovější tvrdí, že s Meghanem a dětmi nemohou přicestovat do Velké Británie kvůli vysokému bezpečnostnímu riziku. Žádá speciální policejní ochranu, na tu však po odchodu z královské rodiny ztratil nárok. Harry nechce zatěžovat daňové poplatníky a ohlásil, že si ji zaplatí z vlastní kapsy – jak však píše portál Mirror , tuto možnost britské ministerstvo vnitra zamítlo.

Princ se s tím odmítá smířit a dal rozhodnutí k přezkoumání soudu. Harryho pohnutky vysvětlil jeho právní zástupce. „Princ Harry zdědil bezpečnostní riziko hned při narození a má ho na celý život. Zbývá šestý v pořadí na trůn, dvakrát plnil bojovou povinnost v Afghánistánu a v posledních letech čelila jeho rodina prokazatelným nacistickým a extrémistickým výhrůžkám. Přestože se jeho role v rámci monarchie změnila , jeho profil jako člena královské rodiny se nezměnil a nezměnilo se ani nebezpečí pro něj a jeho rodinu,“ vysvětluje.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Princezna Kate oslavila narozeniny svého syna Louise. Nejspíš i letos neopomenula svou tradici a upekla synovi narozeninový dort

Když své jméno očistí, může se do politiky vrátit, slibovala Pekarová Adamová. Teď se od kamaráda Feriho distancovala

Velké překvapení připravila pro své fanoušky herečka Veronika Žilková (62). Změnila jsem si jméno!

Lidé mají jasno o rozchodu Andreje Babiše : Monika randí se zahradníkem

Další články