Jak se dá zvládnout nedostatek spánku po noční směně? Toto by si měl přečíst každý

4279
Sdílejte

Je mnoho povolání, které vyžadují práci na směny a hlavně během noci. Patří mezi ně lékaři, záchranné složky, zdravotnický personál, pekaři, taxikáři a podobně. Samozřejmě i v mnoha výrobních závodech a automobilkách jsou zaměstnanci nuceni pracovat iv noci. Jak však zvládnout nedostatek spánku po noční?

Rytmus a režim každého člověka je nastaven tak, aby během dne pracoval a během noci odpočíval. V případě, že chodíte na noční směny, může to poznamenat váš pracovní i soukromý život. Domácnost, v níž člověk přes den spí av noci funguje, musí mít nastavené jiné pravidla jako běžná domácnost. Mnohem důležitější je aspekt zdravotní, kdy máte narušený rytmus a tím můžete mít určité zdravotní problémy. Chcete-li se dozvědět více, jaký účinek na váš organismus i kvalitu spánku mají noční změny, co dělat abyste nepravidelný režim a nedostatek spánku lépe zvládli, čtěte dále.

K čemu vede nedostatek spánku?
Ačkoliv většina pracujících v nočních směnách se snaží dohnat zameškanou spánek během dne, ne vždy se to ideální daří.

Spánek je jednou z nejdůležitějších potřeb člověka a během něj se obnovuje síla organismu.

Jeho nedostatek nebo dlouhodobé narušení či bdění vede k nedostatečnému zregenerování sil organismu.
Tím dochází k oslabení imunitního systému a tak váš organismus je náchylnější na různé nemoci, jako onemocnění srdce, vysoký krevní tlak či bolesti hlavy.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Neobvyklý případ bankovního podvodu : Žena byla zatčena poté, co se pokusila použít tělo svého zesnulého strýčka k získání bankovní půjčky

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Další články