Vynikající Velikonoční rosol (nejen) na sváteční stůl: Poctivá pochoutka našich dědů a nejlepší lék na bolavé klouby !

4352
Sdílejte

Vaříme asi 4 hodiny, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se od kosti.

Po dovaření vybereme vše z hrnce do samostatných misek – zvlášť maso a zvlášť zeleninu .

Necháme vychladnout a mezitím si zpracujeme česnek .

Očistíme ho, prolisujeme do misky a zalijeme asi dvěma naběračkami vývaru. Necháme stát a zatím 2krát přecedíme zbylý vývar.

Nyní si vezmeme misku s česnekem a vývarem. Scedíme tak, že nám česnek zůstane v sítku a přes česnek v sítku potřetí přelijeme všechen vývar.

Následně si vykostíme všechno maso a nakrájíme ho na menší kousky.

Recept pokračuje na další straně

Do nízké mísy na spodek naskládáme lístky petrželky spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, díky čemuž nám vznikne navrchu huspeniny pěkný vzor.

Potom rovnoměrně navrstvíme maso, zalijeme vývarem a odložíme na noc do chladničky ztuhnout.

Hotovo. Na druhý den můžeme huspeninu opatrně vyklopit, nakrájet a podávat.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články