Lékař a farmaceut radí : Jak léčit covid-19 doma, pokud máte mírné příznaky

6791
Sdílejte

Doplňte vitamíny

Doplňujte vitamíny C, D a zinek. „Vitaminy skupiny C a D přímo blokují vázání viru na ACE receptory, skrz které vcházejí do buněk,“ říká farmaceut David Ferko ze společnosti AGEL. Stejně účinnými jsou čaje připravované z lípy, které zlepšují proces pocení, základní způsob boje organismu proti infekci.

uvolněte průdušky

„Vhodné jsou průduškové čaje a napařování se nad minerálními vodami, resp. nad horkou vodou, do které se nakape malé množství (1-2 kapky) některých éterických olejů (rozmarýn, šalvěj, dobromysl, anýz, eukalyptus), protože přímo stimulují pohyb řasinkového epitelu a posouváním hlenu s virem k horním dýchacím cestám se předchází případnému postižení dolních dýchacích cest, „říká lékárník David Ferko.

Posilte imunitu

Při prevenci je vhodné imunitu stimulovat například Imunoglukan – obsahovými polysacharidy některých hub jako je hlíva ústřičná. Osvědčuje se také užívání extraktů z rostliny Echinacea purpurea, která přímo stimuluje imunitu. „Nesmí se však užívat déle než 14 dní, jinak má opačný účinek,“ radí Ferko.

Kam dál?

Co byste měli vědět o rizicích časté konzumace Ibalginu. Naučte se rozpoznat varovné signály

Pokud pijete vodu před spaním, tak si zaděláváte na problémy, varuje odbornice

Mezi dětmi se v Česku šíří pátá nemoc. Ohrožuje i dospělé

Dnešní generace je vyčerpaná aneb když je nedostatek spánku

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Další články