Alpa s cukrem. Hrdina našeho dětství. Zázračná lidová medicína našich babiček. Pokud i vy máte bolesti…

63955
Sdílejte

Také vám babička dávala na kostku cukru trochu Alpy? Pokud si myslíte, že Alpa je jen na masáž bolavého těla, tak se mýlíte. V mládí ji naše babičky používaly při různých vnitřních bolestech, zvláště pokud bolelo bříško, a to nejen dospělým i dětem, a to v kombinaci s cukrem.

Lék na bolavé bříško

1 kostka kostkového cukru
1 lžička alpy

Na polévkovou lžíci položíme kostku cukru a zalijeme Alpou. Kostku cukru pak vložíme do úst, dobře požujeme a polkneme. Tento způsob léčení bolestí břicha, hlavně při nadměrné plynatosti, byl zažitý po dlouhá léta. Z vlastních zkušeností můžeme potvrdit, že to zabírá expresně rychle a úleva se dostaví okamžitě.

Na kuří oka, mozoly a popraskané paty

10 aspirin

250 ml Alpy

skleněná nádoba

Pokud vás trápí kuří, mozole nebo popraskané paty, vyplatí se vyzkoušet . 10 aspirin rozdrtíme, nasypeme do skleněné uzavíratelné nádoby a zalijeme 250 ml Alpy . Směs necháme odležet dva dny při pokojové teplotě a každý den protřepeme, aby se aspirin dobře rozpustil. Každý večer si tuto směs naneseme na paty pomocí navlhčeného vatového tampónu – tampon necháme na patě. Potom patu zabalíme do potravinové fólie a obujeme přes ni ponožku. Necháme působit celou noc. Ráno nohy opláchneme, dobře vysušte čistým ručníkem a natřeme krémem.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články