Fantastické čokoládové jednohubky plněné šlehačkovým krémem: Ideální dezert na každou příležitost !

3286
Sdílejte

postup:

Jako první si připravíme těsto. V misce si vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Ve druhé misce si smícháme žloutky s olejem a pomerančovou kůrou. Pak postupně přimícháváme v malých dávkách sníh .

Když je vše důkladně spojeno, přidáme prosátou mouku a zapracujeme lehkými pohyby zdola nahoru. Těsto si naplníme do zdobícího sáčku. Plech si vyložíme papírem na pečení a na něj tvarujeme kolečka.

Je třeba mezi nimi nechat dostatek místa, protože se při pečení nafouknou.

Vložíme je do vyhřáté trouby na 150 ° C a pečeme asi 15 – 20 minut , dokud nebudou zlatavě hnědé. Po upečení necháme vychladnout.

Sirup si připravíme tak , že dáme do hrnce uvařit vodu s cukrem a pomerančovou kůrou, chvilku povaříme a necháme vychladnout.

Recept pokračuje na další straně

Příprava krému: Želatinu zalijeme trochou studené vody a necháme nabobtnat. Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny , pak je povaříme v parní lázni a neustále mícháme. Odstavíme, přidáme želatinu a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím si vyšleháme šlehačku na hustou šlehačku. Po vychladnutí žloutkové hmoty ji smícháme se šlehačkou a dobře promícháme.

Nyní si sestavíme koláčky. Polovinu cestovních koleček pokropíme sirupem, navrstvíme krém a přiklopíme druhým těstovým kolečkem. Takto postupujeme, dokud se nám neminou jednotlivé složky.

Nakonec všechny koláčky polijeme čokoládovou polevou , kterou si připravíme tak, že necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni, přidáme šlehačku a vymícháme. Necháme vychladnout a potom lžící poléváme.

Koláčky necháme vychladit asi 2 hodiny v lednici a můžeme dát na stůl.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články