Ty nejlepší čokoládové trubičky plněné pařížskou šlehačkou jaké jsem kdy jedla: Pokud milujete čokoládu, při pojídání těchto trubiček budete v sedmém nebi !

7883
Sdílejte

postup:

Do větší mísy si prosejeme mouku s cukrem a mletými mandlemi. Přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. To si pak zabalíme do mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky.


Mezitím si připravíme kovové válečky na přípravu trubiček. Těsto si překrojíme na dvě části a vyválíme přes potravinářskou fólii. Těsto si nařežeme na stejné pásy podle šířky válečků. Pak je nařízneme příčně, aby nám vznikly rovnoměrné kousky, které následně natočíme na jednotlivé válečky a ukládáme vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem.

 

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 ° C asi 10 – 12 minut nebo do zlatova. Necháme je vychladnout a potom válečky opatrně odstraníme. Těsto je po upečení dostatečné pevné a když jste si po okrajem nechali dost místa, měli by jít snadno dolů. Takto upečené trubičky můžete klidně i skladovat v mrazničce a naplnit je později.

Recept pokračuje na další straně

Nyní si připravíme pařížskou šlehačku. Do kovové misky si nalámeme čokoládu, zalijeme ji horkou šlehačkovou smetanou, kterou jsme si zahřáli v hrnci a metličkou dobře rozmícháme, dokud se obě suroviny nespojí a nevznikne kompaktní hmota. Potom odložíme do lednice do druhého dne.

Připravíme si čokoládovou polevu, oblejeme ní každou trubičku a necháme ztuhnout. Mezitím si vybereme z chladničky pařížskou šlehačku a krátce vyšleháme. Pomocí zdobícího sáčku si trubičky naplňte pařížskou šlehačkou a nechte odležet v lednici minimálně 24 hodin aby změkly. Můžete podávat. Trubičky vydrží čerstvé maximálně 5 dní. Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články