Jako první si připravíme krém. V malé misce smícháme pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přivedeme do varu. Potom přimícháme rozdělané pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý krém (aby nám nevznikly hrudky, můžeme použít elektrický šlehač). Krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do samostatné misky rozbijeme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, mléko a znovu prošleháme. Nyní zašleháme mouku, kakao a ořechy.
Plech nebo formu si vymažeme a vysypeme moukou. Rovnoměrně nalijeme připravené těsto, které následně upečeme. Ještě teplé ho polijeme připraveným kakaovým mlékem.
Recept pokračuje na další straně
Vychladlý krém vyšleháme elektrickým šlehačem a rozdělíme na dvě části. Jednu část smícháme s karamelovým šálku a druhou část s klasickým šálku.
Šlehačku si vyšleháme na hustou šlehačku. Tu také rozdělíme na dvě části a přimícháme do obou vzniklých krémů (samostatně).
Jako první navrstvíme na upečené těsto krém s tradičním šálcích a uhladíme. Na ten navrstvíme karamelový krém, který rovněž uhladíme. Poslední vrstva bude Vyšlehání krve šlehačka, kterou si vyšleháme z druhé smetany. Rozetřeme a dáme vychladit minimálně na 2 hodiny.
Můžeme ozdobit strouhanou čokoládou, mandlemi nebo ořechy a dezert je připraven. Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD :