Těchto 14 antibiotik pochází z přírody a ochrání nás před většinou nemocí

1573
Sdílejte
Vegetables and Fruit Heart Shaped

Antibiotika bojují proti bakteriím, které mohou vést k vážným chorobám a v krajních případech i smrti. První syntetické antibiotikum, Salvarsan, bylo vyrobeno v roce 1909, kdy se hledala léčba syfilis. Toto antibiotikum se používalo do 40. let 20. století, pak bylo nahrazeno penicilinem.

K léčbě různých nemocí se používalo množství antibiotik – což je v moderní medicíně obrovský průlom. Následně západní medicína začala používat antibiotika k léčbě infekcí, které nebyly způsobeny bakteriemi. Ale antibiotika bojují pouze proti bakteriím, nezabíjejí viry, plísně a podobně.

Zneužívání antibiotik bohužel snižuje jejich účinnost. To způsobí, že se mikroby stanou rezistentními – přestanou reagovat na léky.

Jako každý jiný živý organismus, i bakterie se přizpůsobují prostředí, aby přežili. Smrt v důsledku bakteriální rezistence na antibiotika není ojedinělým případem. V tomto článku najdete seznam antibiotik, které se dají najít i v přírodě.

 

Pokračování na další straně

Pamatujte však, že bylinky a koření, které uvidíte níže, mohou být kontraproduktivní s některými léky, takže při jejich konzumaci musíte být opatrní a určitě se poraďte s lékařem.

Zázvor nebo zázvor

Tato rostlina má řadu léčivých vlastností. Zázvor je přírodní antibiotikum a bojuje proti infekcím lépe než ampicilin, tetracyklin a chloramfenikol.

Italská studie zjistila, že zázvor byl v boji proti bakteriím mnohem efektivnější než tradiční způsoby léčby.

česnek

Česnek obsahuje síru, která je zodpovědná za její vůni, jakož i za vliv na imunitní systém. Česnek je skvělý prostředek pro boj s odolnými bakteriemi.

Kromě toho může zabránit tomu, aby se bakterie staly odolnými vůči antibiotikům. Česnek je vynikající prostředek pro prevenci rakoviny. Jde o antifungicidní, antivirový a antiparazitický prostředek.

jablečný ocet

Jablečný ocet je vyroben z fermentovaných jablek a je vynikající například na usmrcování zlatého stafylokoka či některých kvasinek a hub.

Jablečný ocet naštěstí neničí sliznici, takže je vynikajícím lékem na bolesti v krku způsobené patogeny.

Pokračování na další straně

olivové listy

Určitě jste už slyšeli o výhodách olivového oleje, ale věděli jste o výhodách jeho listů?

Kam dál?

Co byste měli vědět o rizicích časté konzumace Ibalginu. Naučte se rozpoznat varovné signály

Pokud pijete vodu před spaním, tak si zaděláváte na problémy, varuje odbornice

Mezi dětmi se v Česku šíří pátá nemoc. Ohrožuje i dospělé

Dnešní generace je vyčerpaná aneb když je nedostatek spánku

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Další články