Pokračování na další straně
Jablka
Podle čínské medicíny jablka pomáhají posilovat srdce, uhasit žízeň, zvlhčit plíce, zmírnit podráždění sliznice a zvýšit poměr tělesných tekutin. Jablečný ocet může dokonce zabránit tvorbě ledvinových kamenů. Studie ukazují, že denní konzumace jablek (nejméně jedno denně) může snížit vývoj kožních onemocnění.
Podle brazilské studie, konzumace jablka před jídlem pomohla ženám zhubnout až o 33% více, ve srovnání s ženami, které jablko nejedli. Jablko obsahuje pouze 50-80 kalorií a nemá obsah tuku ani sodíku.
Jablka jsou bohatým zdrojem vitamínů C, A a flavonoidů, a také obsahují menší množství fosforu, železa a vápníku. Jablka jsou velmi dobrým zdrojem draslíku, který podporuje zdravé srdce.
Pokračování na další straně
Červená řepa