Jak se na kůži projevuje nedostatek vitamínů? Toto jsou příznaky!

3991
Sdílejte

Naše pokožka je velmi citlivá na způsob života, který vedeme. Proto její vzhled nám dokáže říct hodně o stavu našeho zdraví. Někteří lékaři dokonce tvrdí, že kožní nemoci jako takové, neexistují. Všechny problémy, které se objevují „na povrchu“ člověka, pocházejí z našeho nitra. Sedavý způsob života, toxiny v těle, špatná výživa – do jisté míry ovlivňuje i stav naší pokožky. Prozradíme vám, jak nedostatek různých vitamínů ovlivňuje stav pokožky.

Samozřejmě, aby pokožka zářila krásou a zdravím, potřebuje každodenní péči. Důležitou roli hrají i dědičnost, náchylnost k chorobám a rytmus života. Ať chceme nebo ne, to, co jíme, má největší vliv na vzhled naší kůže. Proto je mnoho problémů s kůží řešitelných ještě v raných stádiích a to změnou stravy. Hlavní věcí je pochopit, co způsobilo daný problém a které vitamíny nám chybí.

Suchá pokožka – v těle je nedostatek vitamínu A

Obvykle se to snažíme vyřešit s krémy, které obsahují správný vitamín A (retinol). Pokožka by však měla být vyživována nejen navenek, ale i zevnitř. Proto by do stravy zařadit mléčné výrobky, vejce, ryby, zelená a žlutá zelenina.

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články