Jak se na kůži projevuje nedostatek vitamínů? Toto jsou příznaky!

3968
Sdílejte

Naše pokožka je velmi citlivá na způsob života, který vedeme. Proto její vzhled nám dokáže říct hodně o stavu našeho zdraví. Někteří lékaři dokonce tvrdí, že kožní nemoci jako takové, neexistují. Všechny problémy, které se objevují „na povrchu“ člověka, pocházejí z našeho nitra. Sedavý způsob života, toxiny v těle, špatná výživa – do jisté míry ovlivňuje i stav naší pokožky. Prozradíme vám, jak nedostatek různých vitamínů ovlivňuje stav pokožky.

Samozřejmě, aby pokožka zářila krásou a zdravím, potřebuje každodenní péči. Důležitou roli hrají i dědičnost, náchylnost k chorobám a rytmus života. Ať chceme nebo ne, to, co jíme, má největší vliv na vzhled naší kůže. Proto je mnoho problémů s kůží řešitelných ještě v raných stádiích a to změnou stravy. Hlavní věcí je pochopit, co způsobilo daný problém a které vitamíny nám chybí.

Suchá pokožka – v těle je nedostatek vitamínu A

Obvykle se to snažíme vyřešit s krémy, které obsahují správný vitamín A (retinol). Pokožka by však měla být vyživována nejen navenek, ale i zevnitř. Proto by do stravy zařadit mléčné výrobky, vejce, ryby, zelená a žlutá zelenina.

Kam dál?

Pití kávy ve špatný čas může způsobit únavu, hrozí i anémie

Zákaz amalgámu se uspíšil. Plně hrazené plomby pro dospělé už nebudou

První úmrtí na záškrt po 55 letech. Není to banalita, tato nemoc umí udusit miminko i dospělého

Újma po očkování proti covidu? Odpovědnost by měl nést výrobce, říká Válek

Levný zázrak naší přírody! Léčí játra, srdce, záněty, kosti a pomůže i při prvních náznacích chřipky…

Další články