Díky těmto radám budou popraskané paty minulostí! Budou měkké jako kočičí tlapky!

3810
Sdílejte

Pokud vidíte na svých patách praskliny, pravděpodobně předpokládáte, že je to kvůli dehydrataci nebo nedostatku vlhkosti v pokožce. V některých případech však mohou existovat i jiné důvody, proč je vaše pokožka na nohou suchá a paty se olupují nebo praskají. Toto je 6 důvodů , proč vznikají na patách praskliny a způsoby, jak se tomu vyhnout, jestli problém odstranit.

Nadváha

Vaše nohy nesou váhu celého těla. Když tedy přibíráte na váze, zvyšuje se tím tlak na tukové polštářky pod patami. V takovém případě se vaše paty musí rozprostřít do boků, aby poskytly větší oporu. Pokud vaše pokožka není dostatečně hydratovaná, praská pod tímto tlakem. Jak to vyřešit: Snažte se udržovat si optimální váhu pro vaši výšku a věk. Nezapomeňte také, že diabetici mají tendenci mít popraskané paty a proto si pravidelně kontrolujte hladinu cukru v krvi.

Nedostatek vitamínů

Důvod: Bez některých životně důležitých vitamínů, minerálů a dalších výživných látek vaše pokožka nemůže správně fungovat a stává se suchou a tvrdou.

Jak to vyřešit: Přidejte do své stravy více potravin bohatých na vitamíny A, B3, C, E, zinek a omega-3 nenasycené mastné kyseliny.

Kam dál?

3 originální dárky k Valentýnu, který budou mít zaručený úspěch!

Většina Čechů skladuje vejce špatně. Dává je na dveře lednice. Téměř každá lednice má ve dveřích poličku na vejce

CHCETE MÍT KRÁSNOU A PRODUKTIVNÍ ZAHRÁDKU I V ZIMĚ? Stačí si přečíst pár těchto tipů!

Jak sušit oblečení v interiéru, pokud nemáte sušičku! Tento trik si zamilujete!

Víte jak se dá odemknout nákupní vozík ? Jde to snadno i bez mince a žetonu

Další články