Čokoládový koláč s tvarohovým krémem : Nejjednodušší a téměř bez práce. Dezert je jako z cukrárny !

17873
Sdílejte

Postup:

Ve velké míse si smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V samostatné misce si vyšleháme vejce s cukrem, zakysanou smetanou a olejem. Potom do vaječné hmoty přimíchejte suchou směs. Mixérem vyšlehejte do hladka. Formu pokryjte pečícím papírem a vylijte do ní těsto.

Pečte ve vyhřáté troubě na 200 ° C asi 12 – 15 minut. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte těsto pomocí dřevěné špejle. Pokud je těsto dobře upečené, vytáhněte jej z trouby a nechte vychladnout. Otočte ho a pečící papír dejte opatrně dolů.

Boky zarovnejte nožem a těsto rozřízněte na 4 stejné části. Každou část polijte sirupem, který si připravíte následovně: 50 g cukru rozmíchejte v 100 ml vody a přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty a nechte vychladnout. Přidejte 2 lžíce koňaku.

Recept pokračuje na další straně

Připravte krém. Smíchejte kysanou smetanu, tvaroh, kakao a kondenzované mléko. Vypracujte do hladka.

Sestavte koláč. Na podnos dejte první plát těsta a potřete 1/3 krému. Potom přiložte druhý díl těsta, zlehka přitlačte a potřete opět 1/3 krému. Pokračujte tímto způsobem a pak odložte koláč do lednice.

Připravte si polevu. Máslo smíchejte s mlékem a přiveďte do varu. Do horké masy přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Koláč polijte rovnoměrně polevou a nechte ztuhnout. Nakrájejte a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

zdroj : skarbnychka-retseptiv

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články