Postup:
Do misky si dáme cukr, mouku a nastrouháme změklé máslo. Vypracujeme drobenku a tu pak nasypeme na suchou pánev, kde ji za stálého míchání opečeme do zlatova.
V míse si metličkou vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky, nalijeme šlehačku a vanilku. Vyšleháme do hladké konzistence, nalijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. 70 g másla si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme uvařený krém.
Dortovou formu o průměru 18 cm obalíme potravinářskou fólií a začneme vrstvit koláč. Na spodek nasypeme vrstvu drobenky, na ni rovnoměrně navrstvíme krém.
Recept pokračuje na další straně
Takto vytvoříme 3 – 4 vrstvy – poslední vrstva by měla být drobenková – a odložíme do lednice na 6 – 7 hodin. Po uplynutí této doby složíme bok dortové formy, posypeme práškovým cukrem, kokosem nebo bílou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!