Vrstvený zázrak s lahodným krémem: Koláč, na který nepotřebujete troubu a jeho chuť vás ohromí !

4947
Sdílejte

Postup:

Do misky si dáme cukr, mouku a nastrouháme změklé máslo. Vypracujeme drobenku a tu pak nasypeme na suchou pánev, kde ji za stálého míchání opečeme do zlatova.


V míse si metličkou vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky, nalijeme šlehačku a vanilku. Vyšleháme do hladké konzistence, nalijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. 70 g másla si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme uvařený krém.

Dortovou formu o průměru 18 cm obalíme potravinářskou fólií a začneme vrstvit koláč. Na spodek nasypeme vrstvu drobenky, na ni rovnoměrně navrstvíme krém.

Recept pokračuje na další straně

Takto vytvoříme 3 – 4 vrstvy – poslední vrstva by měla být drobenková – a odložíme do lednice na 6 – 7 hodin. Po uplynutí této doby složíme bok dortové formy, posypeme práškovým cukrem, kokosem nebo bílou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články