Snadná a nízkonákladová pizza z pánve podle receptu Jamieho Olivera se stala světovým hitem

2978
Sdílejte

Postup přípravy:

Nejprve si připravte těsto.

Do misky nasypejte hladkou mouku, přidejte zbylou vodu a uhněťte těsto. Nejlépe to jde rukama, můžete si ale pomoci i elektrickým hnětačem. Když se vám těsto na ruce či metličky hnětače přestane lepit, nechte ho půl hodinky odstát.

Mezitím, než se těsto uleží, připravte si rajčatovou omáčku na potření korpusu pizzy.

Do mísy dejte jednu polévkovou lžíci rajčatového koncentrátu, tři polévkové lžíce vody, prolisovaný stroužek česneku, lžíci oregana a důkladně promíchejte. Omáčka je připravena.

Zhruba po hodině rozválejte odpočaté těsto na velikost pánve. Můžete jej také vložit dovnitř a vytahat do stran pomocí prstů. Pak těsto v pánvi můžete rovnou nechat, opéká se na suché pánvi. Těsto často kontrolujte. Až jeho okraj zčervená, přetočte placku na druhou stranu.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články