Dýňová polévka
Tuto polévku si ráda vaří Paula z Montany a doporučuje ji i při dietách, neobsahuje totiž tolik kalorií. Jaké suroviny potřebujete?
asi 900 gramů italské klobásy
2 šálky čerstvých žampiónů
jedna střední cibule a 4 stroužky česneku
kuřecí vývar
V neposlední řadě také potřebujete dýni, tu nejlépe konzervovanou, nebo vařenou, pak také smetanu na vaření, vodu, cukr a koření na dochucení jako je skořice, italská směs, kurkuma, zázvor, muškátový oříšek. K zahuštění kukuřičný škrob a na ozdobu čedar. V hlubokém hrnci bez tuku restujte cibuli s klobásou na kolečka pokrájenou, pak přijdete žampióny. Následně přidejte česnek a všechno koření dle chuti a konzervu s dýní a zalijte vývarem, nakonec zjemněte smetanou. Strouhaným čedarem pak můžete hotovou a servírovanou polévku posypat.
Recept pokračuje na další straně