Jíte v létě polévku? To je dobře, protože dodáváte tělu potřebné tekutiny, soli a vitamíny. Uvařte třeba báječnou zelňačku s vepřovým masem a uzeným kolenem. Kysané zelí je vitamínovou bombou samo o sobě. Lahodné měkké maso vám dodá spoustu energie pro letní radovánky. Jako přílohu stačí krajíc chleba a geniálně jednoduchý oběd máte na stole.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 uzené vepřové koleno
- 750 g vepřové krkovice s kostí
- 2-3 stroužky česneku
- 3 litry kyselé vody ze zelí
- 200 g kysaného zelí
- 1 kg brambor
- sůl, mletý černý pepř
- 5 bobulí nového koření
Pracovní postup
Slitou vodu ze zelí dejte do většího hrnce, přidejte pokrájené kysané zelí, umyté maso, uzené koleno, celou oloupanou cibuli a kuličky nového koření. Přiveďte polévku k varu.