Zázračné koláčky z majonézy, které neztvrdnou na druhý ani třetí den. Jsou famózní !

6076
Sdílejte

Postup:

Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Do jiné misky si nachystáme mouku a přidáme žloutky které si rozmícháme v zbylém mléce. Přidáme i majonézu, rum, vanilku, sůl, citronovou kůru a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 20 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme více mouky.

Těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na přibližně stejné kousky. Každý vytvarujeme do tvaru hrubší placky s prohlubně uprostřed, pak přikryjeme a necháme ještě vykynout. Potom do středu navrstvíme náplň, okraje potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut. Potom vyjmeme a ještě jednou potřeme máslem a rumem.
Přejeme vám dobrou chuť!

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články