Rozpuštěné máslo a rum
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Do jiné misky si nachystáme mouku a přidáme žloutky které si rozmícháme v zbylém mléce. Přidáme i majonézu, rum, vanilku, sůl, citronovou kůru a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 20 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme více mouky.
Těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na přibližně stejné kousky. Každý vytvarujeme do tvaru hrubší placky s prohlubně uprostřed, pak přikryjeme a necháme ještě vykynout. Potom do středu navrstvíme náplň, okraje potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut. Potom vyjmeme a ještě jednou potřeme máslem a rumem.
Přejeme vám dobrou chuť!