1. Mouku prosejeme a droždí rozpustíme v teplém mléce (necháme odstát asi 5 – 10 minut, dokud nezačne pracovat). Potom kvásek přidáme do mouky.
2. Přidáme vanilku, cukr a 3 vyšlehané vejce. Vše důkladně promícháme.
3. Postupně vmícháme zbylé vajíčka a potom změklé máslo. Mícháme 10 minut, když je těsto připravené, přikryjeme ho vlhkým bavlněným hadříkem a necháme 3 hodiny nakynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Recept pokračuje na další straně
4. Hotové těsto rozválíme asi na 1 cm a pomocí poháru vykrojíme kruhy. Šišky poklademe na pečící papír, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout ještě 30 minut.
5. Do hlubokého hrnce dáme olej, zahřívají a klademe do něj koblihy. Teplotu trochu snížíme a smažíme z obou stran dozlatova. Ještě horké koblihy můžeme ponořit do cukru. Vychladlé koblihy můžeme naplnit libovolnou náplní, nebo nechat jen tak.