Zaručeně nejlepší koblihy na světě: Pro přípravu třeba jen základní suroviny a to těsto je tak výborné, že je musím dělat každý týden !

10943
Sdílejte

1. Mouku prosejeme a droždí rozpustíme v teplém mléce (necháme odstát asi 5 – 10 minut, dokud nezačne pracovat). Potom kvásek přidáme do mouky.

2. Přidáme vanilku, cukr a 3 vyšlehané vejce. Vše důkladně promícháme.

3. Postupně vmícháme zbylé vajíčka a potom změklé máslo. Mícháme 10 minut, když je těsto připravené, přikryjeme ho vlhkým bavlněným hadříkem a necháme 3 hodiny nakynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.

Recept pokračuje na další straně

4. Hotové těsto rozválíme asi na 1 cm a pomocí poháru vykrojíme kruhy. Šišky poklademe na pečící papír, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout ještě 30 minut.

5. Do hlubokého hrnce dáme olej, zahřívají a klademe do něj koblihy. Teplotu trochu snížíme a smažíme z obou stran dozlatova. Ještě horké koblihy můžeme ponořit do cukru. Vychladlé koblihy můžeme naplnit libovolnou náplní, nebo nechat jen tak.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články