Znáte i vy tyto brambory? Jde v podstatě o úplně jednoduché jídlo, které si určitě pamatujete i z dětství. My jsme je volali bublinkové brambory a milujeme dodnes. Nejlépe chutnají s máslem a sklenicí kyselého mléka.
Postup : “ Brambory jsem umyla, osušila a prořízla na polovinu..Položila jsem na rošt do vyhřáté trouby. Pekly se asi 40 minut do zlata, po vyjmutí jde na vrch máslíčko nebo sýr či brynza ak tomu kyselé mléko. Dobrou chuť! “
Recept na bublinkové brambory
Moje děti byly doslova Hranolky závisláci a kdybychom je s manželem nekrotili, klidně by je jedli i každý den. Odkdy mi však tchyně poradila bublinkové brambory, děti jiné ani nechtějí. Milují ten moment, kdy křupavá slupka praskne. 🙂 Navíc, tyto brambůrky jsou i velmi chutné a připravit je není vůbec náročné.
Potřebujeme:
Brambory (asi 10 menších kusů)