Koalice a ANO se shodly na zvyšování věku odchodu do důchodu

Prezident Petr Pavel uspořádal ve čtvrtek na Pražském hradě jednání se zástupci vlády a opozičního hnutí ANO ohledně plánované důchodové reformy. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka za vládu a místopředsedkyně ANO Alena Schillerová se shodli na nutnosti reformy penzijního systému kvůli jeho dlouhodobé udržitelnosti.

Co byste měli vědět o rizicích časté konzumace Ibalginu. Naučte se rozpoznat varovné signály

Volně prodejné léky obsahující ibuprofen, jako je Ibalgin nebo Brufen, se pro mnohé staly běžným způsobem, jak řešit různé zdravotní obtíže. I když jsou tyto léky dostupné bez předpisu, neznamená to, že jsou vždy bezpečné a lze je užívat pravidelně bez zdravotních důsledků. Ukázalo se, že stále více lidí konzumuje ibuprofen nadměrně, aniž by si uvědomovali potenciální rizika.

Anička Slováčková uvažuje o svatbě. Těší se, až bude jednoho dne procházet svatební uličkou!

Anička Slováčková, talentovaná zpěvačka a dcera slavných rodičů Dády Patrasové a Felixe Slováčka, statečně bojuje s největší životní výzvou – rakovinou plic. Již půl roku se potýká s touto zákeřnou nemocí a prochází náročnou léčbou, včetně chemoterapie. I přes všechny překážky však Anička neztrácí naději a optimismus.

Pokud pijete vodu před spaním, tak si zaděláváte na problémy, varuje odbornice

Pitný režim je velmi důležitý pro správné fungování našeho těla. Je ale nutné dodržovat určitá pravidla, především co se týče večerního pití vody před spaním. Ashley Hainsworthová, odbornice na spánek, varuje, že nadměrná hydratace těsně před ulehnutím může negativně ovlivnit kvalitu spánku a vést k častým nočním návštěvám toalety.

Mezi dětmi se v Česku šíří pátá nemoc. Ohrožuje i dospělé

Pátá nemoc, způsobená parvovirem B19, se v současné době šíří více než v předchozích letech, a to jak v Česku, tak i na Slovensku. Onemocnění se projevuje hlavně u dětí, ale může postihnout i dospělé. Přenáší se rychle v dětských kolektivech, zejména na jaře a na podzim.

Na Bulovce v Praze došlo k záměně dvou pacientek, které měly podstoupit různé gynekologické zákroky. Žena, které provedli omylem potrat, byla ve čtvrtém měsíci

V nemocnici na Bulovce v Praze došlo k záměně dvou pacientek asijského původu, které měly podstoupit různé gynekologické zákroky. Těhotná žena, která byla ve 4. měsíci těhotenství a přišla na běžnou kontrolu, byla omylem zaměněna s jinou asijskou ženou, která měla podstoupit kyretáž. V důsledku této chyby lékaři provedli těhotné ženě potrat jejího 16 týdnů starého plodu.

v Liptovském Mikuláši na Slovensku byl zastřelen medvěd, který v uplynulých týdnech zranil pět lidí, včetně desetileté dívky

V úterý večer 26. března byl v Liptovském Mikuláši na Slovensku zastřelen medvěd hnědý, který v uplynulých týdnech zranil pět lidí, včetně desetileté dívky. Ministr životního prostředí Tomáš Taraba na sociálních sítích oznámil, že zvíře bylo úspěšně zneškodněno díky použití speciálního biometrického dronu, který pomohl medvěda identifikovat.

Dnešní generace je vyčerpaná aneb když je nedostatek spánku

Spánek je pro naše tělo nesmírně důležitý a jeho nedostatek může mít vážné následky. Bohužel v dnešní hektické době si mnoho lidí, zejména ve středním věku, nemůže dovolit spát tolik, kolik by potřebovali. Podle odborníků narůstá počet lidí mezi 45-60 lety, kteří mají potíže se spánkem. Nedostatek kvalitního odpočinku má dalekosáhlé důsledky nejen pro ně, ale i pro starší generaci nad 60 let.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.