Hledáte tip na skvělý oběd, který bude chutný, lahodný a jednoduchý? Výborně – právě jste ho našli! Připravte lahodné masové kuličky v fantastické rajčatové omáčce. Jako příloha se výborně hodí špagety. Nesmí chybět pořádný kopec božského parmezánu a můžete se pustit do jídla. Nechte si chutnat.
Ingredience
- 600 g mletého masa (300 g hovězí a 300 g vepřové plecko)
- 500 ml rajčatový protlak
- 2 vejce
- 250 ml smetany 33%
- 2 menší cibule (nebo 1 větší)
- svazek petrželové natě
- sůl, mletý pepř, muškátový oříšek dle chuti
- trocha hladké mouky
- 400 g špaget
- hrst parmezánu
- bazalka na ozdobu
Pracovní postup
Cibuli nadrobno nasekejte a dejte do větší mísy. Přidejte mleté maso, najemno nakrájenou petrželovou nať, obě vejce, sůl a mletý pepř podle chuti. Směs dobře rukama propracujte.
Tvarujte malé kuličky, které obalte v mouce.
Do hrnce dejte rajčatový protlak, 1 litr vody a nastrouhejte ½ kávové lžičky muškátového oříšku. Za občasného míchání přiveďte k varu a vařte asi 10 minut na mírném plameni.
Přidejte najemno nakrájenou bazalku a masové kuličky. Opatrně zamíchejte, aby se neslepily, ani nerozbily. Vařte 10 – 15 minut. Potom jednu kuličku vyndejte a zkuste, jestli už je hotová.