S tímto zákuskem máte úspěch zaručen: Domácí ořechovo-žloutkové řezy podle ověřeného receptu – každý je miluje !

7005
Sdílejte

Dejte si ke kávičce ořechovo-žloutkové řezy. Budete se jen oblizovat

Potřebujeme:

Na těsto:

280 g másla

280 g práškovího cukru

280 g mletých ořechů

140 g hladké mouky

6 bílků

Na polevu:

6 žloutků (ideálně z domácích vajec)

250 g moučkového cukru

Recept pokračuje a další straně

Postup:


1. Z bílků si ušleháme pevný sníh.

2. Připravíme si těsto těsto. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ořechy, prosátou mouku a nakonec i sníh.

3. Natřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25 minut (každý podle své trouby).

4. Na polevu si žloutky vyšleháme s práškovým cukrem a nalijeme na ještě horký zákusek.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články